Hundar söker efter vapen i området. Foto: Alexandra HjelmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Man skottskadad i Norrköping

Publicerad

Under natten till torsdag skottskadades en man i 25-årsåldern i området Navestad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och uppges vara allvarligt skadad.

Strax efter klockan 01 i natt larmades flera polispatruller till platsen där en polisen fann en skottskadad person. Polisen inledde direkt en förundersökning på försök till mord och spärrade av ett större område i väntan på kriminalteknisk undersökning.

Man iklädd vit t-shirt har setts springa från brottsplatsen

Polisen genomförde under morgonen ett spanings- och utredningsarbete med hjälp av hundpatrull. Just nu finns inga uppgifter om någon misstänkt gärningsman. Däremot finns ett flertal vittnesuppgifter om att en man iklädd vit t-shirt som ska ha lämnat platsen, springandes bort mot Navestad centrum.

– Vissa beslag har hittats på brottsplatsen och har nu skickats till Nationellt fornesiskt centrum för undersökning, men vi har ännu inte hittat något vapen och har ingen misstänkt, berättar Leif Hermansson, chef för grova brott hos polisen region Öst.

Den skadade är vid medvetande

Den skadade mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador, men de bedöms inte vara livshotande. Polisen har under dagen hört honom och bedömer händelsen som enskild.

– Vi ser inget gängrelaterat med detta. Den skadade vårdas fortfarande på sjukhus men är vid medvetande, berättar Leif Hermansson.

Hördes skott

– Jag hörde skott, men jag vet inte det var ett eller flera, säger ett vittne på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hundar söker efter vapen i området. Foto: Alexandra Hjelm
En man i 25-årsåldern skottskadades under natten till torsdagen i området Navestad i Norrköping. Foto: Ulf Wigh