Foto: SVT

Trafikolycka norr om Motala – lastbilschauffören gripen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid inkom ett larm om en trafikolycka med två personbilar och en lastbil på riksväg 51. En person fördes till sjukhus med allvarliga skador. Lastbilschauffören greps på eftermiddagen, misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Vid 11.43 på söndagen inkom ett larm om att en lastbil och två personbilar var inblandade i en olycka på riksväg 51.

– Den bild jag har fått är att lastbilens släp ska ha kommit över i fel körfält i en kurva. En personbil i mötande riktning körde in i släpet, fick spinn och kolliderade med ytterligare en bil, säger Olga Korpela, regionvakthavande befäl i region Bergslagen.

Motala

En person fördes med ambulans till sjukhus i Norrköping och enligt polisen ska personen vara allvarligt skadad.

En person gripen

Lastbilschauffören greps på eftermiddagen vid klockan 15.30, misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Olyckan inträffade precis på länsgränsen mellan Östergötlands län och Örebro län. Vägen var avstängd i väntan på att få bort en av personbilarna som stod kvar på vägen, men öppnades igen strax före klockan 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet