Två personer fördes till sjukhus efter olyckan på Rv34. Foto: Jeppe Gustafsson

En man avled efter trafikolycka i Motala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern avled efter en kollision mellan en lastbil och en personbil på riksväg 34 mellan Borensberg och Motala. Ytterligare en man skadades i olyckan och vårdas på sjukhus. Enligt räddningstjänsten satt en person fast i ett av fordonen.

De närmast anhöriga till den avlidne är underrättade, skriver polisen på sin webbsajt. Orsaken till olyckan är än så länge oklar. Polisen har påbörjat arbetet med att utreda händelsen.

Väg stängdes av

Larmet om olyckan kom klockan 14.19 på fredagen. Vägen stängdes av helt under räddnings- och bärgningsarbetet som tog ungefär en timme.

Motala

Sammanlagt var tre personer inblandade i olyckan.

– Vi lämnar platsen i detta nu (klockan 15.30). Två personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Caroline Carlheim, inre befäl hos Räddningstjänsten Östra Götaland.

Bil i beslag

Enligt henne släpptes trafiken på med reducerad hastighet förbi olycksplatsen vid 15-tiden.

– Båda personerna som färdades i personbilen har förts till sjukhus. Den ena var betydligt värre skadad än den andra. Vi har tagit personbilen i beslag för att kontrollera om något fel på den orsakat olyckan, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Under observation

Den ena skadade är en 50-årig man från Motala. Han uppges vara lindrigt skadad och läget som stabilt, men han får stanna kvar för observation på Motala lasarett, enligt en bulletin från Region Östergötland.

Kollisionen inträffade i en korsning i samhället Kulla, cirka fem kilometer öster om Motala. Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet