Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Nellie Sjögren, tillförordnad gruppchef för områdespolisen i Norrköping, berätta hur en kontroll kan gå till. Foto: Edina Foric/SVT

En vecka med säkerhetszon – polisen: ”Alla är såklart inte nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Fram till i måndags hade 100 kontroller genomförts i Hageby i Norrköping efter införandet av säkerhetszonen, vilket innebär att polisen kan visitera personer samt kontrollera fordon utan konkret brottsmisstanke.

– Alla är såklart inte nöjda med de kontrollerna som vi har genomfört, men överlag skulle jag säga att vi har fått väldigt positiv feedback, säger Nellie Sjögren, tillförordnad gruppchef för områdespolisen i Norrköping.

Det har gått en vecka sedan landets första säkerhetszon infördes i stadsdelen Hageby i Norrköping, detta efter att två män sköts till döds i en bostad i området.

Våldsvågen i Norrköping

Kan förlängas

Säkerhetszonen har införts efter beslut av polisen och innebär bland annat att myndigheten får kroppsvisitera personer och söka igenom fordon utan konkret brottsmisstanke. Beslutet i Hageby gäller fram till 18 juni, men det kan förlängas med ett nytt beslut.

– Det här är ett verktyg som försvinner från verktygslådan, men vi har fortfarande verktygslådan kvar, säger Nellie Sjögren.

Därefter kommer en utvärdering av arbetet genomföras.

Följ med till Hageby och hör henne berätta om hur en kontroll går till i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gängsplittring och hämnd tros ligga bakom dubbelmordet i Norrköping. Foto: Pexels, Texturelabs

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet