ETC ska trotsa tidningsdöden

Publicerad

Idag hände något mycket ovanligt. När många pratar om papperstidningens död fick Norrköping en helt ny papperstidning. ETC Norrköping ska vara en nyhetsveckotidning med andra ämnen.

Anna Mi Skoog är ensam redaktör på tidningen. Hon ska fylla ett tiotal sidor med Norrköpingsmaterial varje vecka, till sin hjälp har hon också en liten frilansbudget. De 2 000 prenumeranterna som tidningen redan har kommer att få läsa mycket om miljö, klimat, jämställdhet och sociala orättvisor. 

– Sådana ämnen kommer högre upp i våran nyhetsvärdering, säger Anna Mi Skoog.  

Tycker du att det är för lite av det i de andra tidningarna i Norrköping?  

– Jag vill inte skälla på dem, utan vi gör våran grej, säger Anna Mi Skoog.  

Tidningsföretaget ETC har startat flera lokaltidningar i liten skala runt om i landet på senare år. De finansernas med hjälp förhandsprenumerationer och det statliga presstödet. De ska vara en rödgrön motröst på en tidningsmarknad som annars domineras av borgerliga tidningsägare som t.ex Norrköpings Tidningar.  

– Vi ger ju utrymme för ändå fler personer som får skriva och göra sin röst hörd än i de två tidningarna som redan finns. Så det är klart att någon betydelse kommer det såklart att ha, avslutar Anna Mi Skoog ny redaktör för ETC i Norrköping.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer