Enligt kammaråklagare Karin Sandén finns det flera misstänkta för dubbelmordet som ägde rum den 5 december förra året. Foto: SVT/TT/Polisen.

Ett år efter dubbelmordet – finns flera misstänkta

Publicerad

Två män sköts ihjäl hänsynslöst utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Nu har snart ett år gått och enligt åklagaren finns det flera misstänkta i ärendet.

Det var den femte december förra året som två personer med kopplingar till det kriminella mc-gänget No Surrender sköts till döds utanför nattklubben Hugo i centrala Norrköping. Ett större antal skott avlossades mot männen, varav flera träffade nattklubben.

Flera misstänkta

Sedan dess har en intensiv jakt på gärningsmännen pågått i snart ett år. Nu säger åklagare Karin Sandén att man har flera misstänkte för morden – något NT var först med att berätta.

– Nu har förundersökningen pågått i snart ett år och det har gjorts en rad utredningsåtgärder, bevisning och kartläggning. Det har gjort att vi kunnat delge flera personer om misstanke om brott, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Delgivningarna ska ha skett under hösten.

– Jag vill inte gå in på exakt antal personer och ingen är frihetsberövad i nuläget. Det finns olika anledningar till det, säger Karin Sandén.

Figurerar personerna i andra utredningar?

– Jag vill inte gå in på vilka de misstänkta är, säger Karin Sandén.

När räknar du med att kunna väcka åtal?

– Det är svårt att säga, men det handlar troligtvis om under vintern någon gång. Utredningen är fortfarande inne i ett intensivt skede och det pågår fortfarande kartläggning och analys av många omständigheter. Men vår avsikt är att väcka åtal mot flera personer.

Har vapnet

I somras kunde SVT Öst avslöja att polisen har ett av vapnen som användes vid skjutningen utanför nattklubben, en Glock som påträffades av polisen i resterna av en brinnande bil i Rejmyre.

Vapnet förekom i förundersökningen gällande Landvetterbomben – ett ärende som av allt att döma har starka kopplingar till dubbelmordet i Norrköping.

I klippet kan du se när polisen undersöker bilen som vapnet hittades i.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen gick redan torsdagen efter skjutningen i Norrköping ut och bad om tips om en bil som hittade i Rejmyre-trakten, som hade brunnit. Foto: Ulf Wigh/Wighnews

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Norrköping

Mer i ämnet