Foto: SVT

Ett år sedan dubbelmordet i Ljungsbro

Uppdaterad
Publicerad

Ett år efter dubbelmordet i Ljungsbro utanför Linköping lever föreningen som bildades strax efteråt kvar. ”Vi har gått igenom det här tillsammans. Jag upplever det som ett väldigt tryggt samhälle”, säger Stefan Rooswall, som är ansvarig för nattvandringen i Ljungsbro.

– Vi visste ju vem den lilla killen var. Det var en av min sons bästa kompisar. Min son var ju även med den natten. Men han åkte ju hem lite tidigare då, säger Roffan Armerö.

Nya ljus brinner

Han är en av nattvandrarna i föreningen Trygga Ljungsbro. Föreningen bildades under en manifestation mot våld några veckor efter morden, och föreningen lever fortfarande kvar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

– Tankarna far ju. Vad som kunde ha hänt. Tankarna gick väl från och till och det gör de väl fortfarande. Efter ett år, säger Roffan Armerö.

Ett år har gått sedan en 57-årig kvinna och en 15-årig pojke mördades av en man med järnrör. På cykelbanan, bredvid äppelträden, brinner nya ljus till deras minne.

”Jättegoa ungdomar”

Arbetet, med att göra Ljungsbro till en trygg plats, fortsätter.

– Mycket handlar om att man inte vågar sig ut om man är lite äldre, för att ungdomarna är ute och far på byn. De här ungdomarna har vi kommit rätt så nära och det är jättegoa ungdomar. Men de har ingenstans att ta vägen, säger Anders Rosén som är ordförande i Trygga Ljungsbro.

Vad kan ni göra åt det?

– Vi har bland annat skapat ett korplag i fotboll, vi har haft några kvällar där vi har spelat spel. Och de tycker det är jättekul att någon bryr sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet