Arkivbild. Foto: Pontus Stenberg

Explosionen i Skäggetorp – 17-årig tjej häktad

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig flicka har häktats vid Linköpings tingsrätt misstänkt för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse den 31 juli i Skäggetorp centrum i Linköping.

Den unga kvinnan greps och anhölls sent på eftermiddagen i torsdags. Häktningsförhandlingen hölls sedan i den gångna helgen.

Åklagaren yrkade på att tingsrätten skulle häkta flickan för allmänfarlig ödeläggelse, men domstolen beslutade att ändra rubriceringen till medhjälp. Hon är också misstänkt för ett fall av narkotikbrott.

Linköping

– Utredningen är i ett känsligt läge, så jag kan inte säga något om omständighterna som gjort att hon är misstänkt i det här fallet, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh.

17-åringen förnekar samtliga brott.

Centrumet höll stängt

Det var vid klockan 03.37 på måndagsmorgonen den 31 juli som polisen fick larmet om en explosion vid en restaurang i Skäggetorp centrum.

Ett stort område spärrades av och verksamheterna i centrumet fick hålla stängt under hela dagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet