Fabrik i Valdemarsvik varslar – osäker marknad efter kriget

Uppdaterad
Publicerad

K2A minskar sin fabrikspersonal på grund av uppskjutna byggstarter. Det berättar företaget i ett pressmeddelande. Som konsekvens varslas majoriteten av de anställda på dotterbolaget K2A trähus i Valdemarsvik.

Enligt NT, som var först att uppmärksamma händelsen, arbetar idag ett 50-tal personer på anläggningen i Valdemarsvik. I sitt pressmeddelande anger K2A Rysslands invasion av Ukraina som en av anledningarna bakom beslutet. Invasionen har enligt företaget bidragit till ett osäkert marknadsläge med prishöjningar och osäkerheter kring tillgång av vissa byggmaterial.

– Det är väldigt tråkigt att behöva besluta om det här varslet. Tyvärr är det en oundviklig konsekvens av att de projekt som var planerade att startas i fabrikerna skjuts på framtiden, säger Johan Knaust, vd på K2A i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Östergötland och Gotland

Mer i ämnet