Så här kan de falska sms:en se ut och sidorna man kan komma till om man följer länken i sms:en. Foto: Postnord

Polisen varnar: Falska SMS om avgifter för paket

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har polisen sett en markant ökning av anmälningar som rör sms från Postnord. I sms:et står att mottagaren har ett paket som inte kan levereras innan en avgift betalats. Nu varnar polisen och Postnord för dessa falska sms.

Samtidigt som regeringen och Folkhälsomyndigheten och regeringen uppmanar allmänheten att handla på nätet, så ökar falska utskick som ser ut att komma från Postnord.

Postnord varnar för de falska sms:en på sin hemsida.

– Postnord skickar aldrig sms eller e-post om att man behöver betala extra för ett paket. En sådan avisering kommer istället hem till postlådan. Enda gången man får betala i efterhand är när kunden köper varor utanför EU. Om du är tveksam och har svårt att avgöra vem avsändaren är, utgå från att det är en bluff. Mejl från PostNord har avsändare postnord.com inte postnord.se. Om meddelandet ser ut att komma från Postnord och du inte väntar på något brev eller paket från utlandet, var misstänksam och ring vår kundservice om du är osäker, säger Anna Kjellander pressansvarig hos Postnord. 

Har du drabbats av de här falska sms:en? Mejla och och berätta på tipsaoss@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer