Skänningeanstalten. Foto: Kriminalvården

Fånge försökte muta kriminalvårdare – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 52-årig man döms av Linköpings tingsrätt till en månads fängelse efter att ha försökt muta en kriminalvårdare när han satt intagen på Skänningeanstalten.

Det var den 27 januari som den intagne mannen försökte få en relativt nyanställd kvinnlig kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon åt honom. Han erbjöd henne ”15 lax” och ökade sedan på till ”20 lax” utan att få något gensvar från kriminalvårdaren.

52-åringen förnekar det hela och menar att han inte har erbjudit någon en enda krona. Han ska däremot ha skämtat med kriminalvårdaren om att hon kunde ta in en telefon till honom, eftersom han behövde ringa sin kontaktman.

52-åringen förekommer under 33 avsnitt i belastningsregistret och domstolen anser inte att någon annan påföljd än ett kortare fängelsestraff kan komma ifråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet