Fängelse för motorvägsrån

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man dömdes idag av Linköpings tingsrätt till ett år och sex månaders fängelse för rån. En 18-årig man som misstänkts för inblandning frikändes. Rånet genomfördes tidigt på påskdagens morgon på E4 mellan Norrköping och Linköping.

De rånade hade spelat på en bröllopsfest i Norrköping på påskaftonen. För spelningen fick de betalt i kontanter. Efter engagemanget körde de söderut på E4. Någon mil utefter vägen blir de prejade av en bil och en annan bil låser in dem och blockerar flyktvägen.

En omaskerad man hotade de målsägande med en pistol, eller pistolliknande föremål. En eller flera andra hotade de rånande med basebollträn. Rånbytet blev cirka 45 000 kronor samt några mobiltelefoner.

Tappade maskering

Rånarnas fordon hade maskerade registreringsskyltar, men när de ska lämna platsen faller maskeringen av från ett av dem. De rånade larmade polis och kunde då uppge registreringsnumret.

Polisen har under utredningen hämtat in telefonlistor från basstationer nära brottsplatsen. Detta, samt vittnesuppgifter, gör att tingsrätten dömer 21-åringen till ett år och sex månader i fängelse. Den åtalade 18-åringen frikänns däremot med hänvisning till avsaknad av vittnen eller andra utpekanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.