Foto: Polisen

Fängelsedom efter knivdådet i galleria

Den 20-årige mannen som åtalats för mordförsök efter knivdådet i Mirum galleria då en 18-åring höggs i ryggen, döms till fem års fängelse. Men han döms inte för mordförsök.

Åklagaren åtalade den 20-årige mannen för mordförsök efter bråket i Mirum galleria i början av april, då en 18-åring fick flera knivhugg. Men tingsrätten menar att åklagaren inte kunnat visa att 20-åringen haft uppsåt att döda.

LÄS MER: Storbråk på galleria – en allvarligt skadad

De båda männen har känt varandra sen de var barn. Men ett tidigare bråk ledde fram till en konfrontation som de båda förberett sig för.

Beväpnad med kolsyrepistol

18-åringen bar skyddsväst och bar kniv och 20-åringen var förutom kniven beväpnad med en kolsyrepistol. I bråket fick den yngre mannen knivhugg i bröstryggen och nacken.

LÄS MER: 20-åring åtalas för mordförsök i galleria

Faktumet att 20-åringen kände till att 18-åringen bar skyddsväst och delvis högg mot den, och att pistolen inte ses som ett dödligt vapen, gör att tingsrätten dömer mannen för grov misshandel.

Domen blir fem års fängelse och 20-åringen hålls kvar i häktet tills den vinner lagakraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer