Foto: Bildbyrån

Fem Norrköpingsspelare på landslagets vinterturné

Publicerad

IFK Norrköpings Simon Thern, Kalle Holmberg, Isak Pettersson, Filip Dagerstål och Alexander Fransson är alla uttagna till fotbollslandslagets januariläger i Qatar.

Fotbollförbundet skriver på sin webbsajt att truppen som vanligt ,för den här landslagssamlingen, består främst av spelare från de nordiska ligorna.

– Det blir tredje gången Peter och jag är med på vinterturnén nu. Jag ser den som ett jättebra tillfälle att bättre lära känna de spelare som är precis bakom det ”riktiga” landslaget. För spelarna är det ett tillfälle att bli bekanta med vårt sätt att spela och träna, och få känna på hur det fungerar i landslaget. Om någon av de här spelarna tar klivet upp sedan innebär det en betydligt kortare väg in i laget, säger förbundskapten Janne Andersson.

Lägret varar från 3 till 13 januari och 8 januari ska Sverige möta Finland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet