I Mjölby har fem partier gått ihop för att få majoritet under kommande mandatperiod Foto: SVT

Fem partier ska styra i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare koalitionen i Mjölby – kvartetten Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna, tappade sin majoritet efter valet. Men nu har man för avsikt att fortsätta styra i kommunen – med ytterligare ett parti.

Det är så många som fem partier i det så kallade ”Handslaget”. Förra mandatperioden var de fyra men nu har också Liberalerna bjudits in att styra i Mjölby kommun.

– Genom att delta i majoriteten får vi väsentligt bättre möjligheter att få genomslag för våra förslag om en bättre skola. Det är den viktigaste frågan för Mjölby kommuns framtid, säger Liberalernas gruppledare Curt Karlsson i ett pressmeddelande.

Det blir nu Socialdemokraterna med 14 mandat, Centerpartiet och Liberalerna med vardera 4, Kristdemokraterna med 2, Miljöpartiet med 1.

Koalitionen menar att det nu blir ett stabilt styre med breda överenskommelser som håller över tid. Huvudragen i den gemensamma politiken kommer att presenteras senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Öst

Mer i ämnet