Ett större räddningspådrag vid olycksplatsen utanför Norrköping, natten mot fredag. Foto: Niklas Luks

Fem till sjukhus efter olycka utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer fördes till sjukhus efter en svår trafikolycka, på Skärblackavägen utanför Norrköping, natten mot fredag. Vägen spärrades av efter olyckan där två bilar krockade strax före klockan 01.30.

En person satt fastklämd i ett av fordonen efter olyckan och fick klippas loss.

– Det är sammanlagt fem inblandade i den här olyckan. Alla är förda till sjukhus i Norrköping, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Misstänker ni något brott?

 – Ja, föraren av den ena bilen är misstänkt för rattfylleri. Sedan misstänks han även för grov olovlig körning, vållande till kroppsskada och eventuellt vårdslöshet i trafik.

Hann inte väja undan efter omkörning

Olyckan inträffade mellan Skärblacka och Klinga, i höjd med Torp.

Enligt polisen tyder det mesta på att den ena bilen genomfört en omkörning, således kommit över i motsatt körriktning på landsvägen för en stund, och inte hunnit väja undan för en mötande bil.

Olyckan var ett faktum och stora mängder skrot spreds över vägbanan.

– Det var kanske inte riktigt front i front, men ändå en rejäl kollision, säger Jan Fryksén till SVT Nyheter.

Trafiken förbi olycksplatsen på Skärblackavägen stängdes av under ett par timmar, men tidigt på fredagsmorgonen släpptes trafiken på igen.

En kvar på sjukhuset

Samtliga fem personer, som var inblandade i olyckan, fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. I en bulletin från sjukhuset framgår det att två personer, båda under 18 år, var oskadda. En kvinna i 18-årsåldern fick lindriga skador precis som en man i 45-årsåldern. Alla fyra har kunnat lämna sjukhuset.

Ytterligare en man i 45-årsåldern skadades lindrigt. Mannens tillstånd är stabilt, men han kommer att stanna kvar på sjukhuset för observation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer