Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Karlsson var vaken när explosionen inträffade strax intill där han bor. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Vittnet Filip hörde explosionen i Norrköping: ”Det är obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Filip Karlsson bor i en av lägenheterna i närheten av den explosion som inträffade under natten mot torsdagen i Norrköping. Vi träffar honom på torsdagsförmiddagen och han berättar om den chockartade händelsen.

– Det var bara ett stort pang, som fyrverkeri på nyår var det typ, kanske bara lite högre, säger han när jag ber honom berätta hur det lät vid två-tiden.

Han berättar också att han initialt trodde att det var en bil, han är också lättad att han snart ska flytta ifrån området.

Explosioner i Norrköping

Under natten har det inträffat två detonationer mot huvudentréer på två adresser i centrala Norrköping. Under morgonen hittades dessutom ett misstänkt farligt föremål, som undersöks av nationella bombgruppen.

Hör Filip berätta mer i klippet ovan

Mats Agnevik som arbetar i närheten av de drabbade bostadshuset berättar hur han fick reda på de inträffade när han kom till jobbet i morse.

– Det är tråkigt och oroligt här i området, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Lovisa Gelin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i Norrköping

Mer i ämnet