Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stelica Tinca och Maria Tinca efter filmvisningen på Stadsmissionen i Linköping. Foto: Jonathan Engberg/SVT

Filmskapande av EU-migranter – ger plats åt egna röster

Uppdaterad
Publicerad

EU-migranter i Linköping berättar om livet utifrån deras egna perspektiv i filmprojektet “kom närmare”. Historier som bland annat visar hur det är att bygga upp ett tillfälligt hem och leva i en oviss tillvaro, i hopp om en trygg framtid.  

– Jag vill att folk ska veta vilka vi är och inte döma oss när de möter oss på gatan, säger deltagaren Maria Tinca från Rumänien.

Projektet “Kom närmare” startades 2020 av den ideella föreningen Mantaray Impact med erfarenhet av att dokumentera situationen för människor som kommer till Sverige. 

Tanken med projektet är att ge EU-migranter, ofta från Rumänien eller Bulgarien, möjligheten att själva berätta sina historier genom bland annat film. Med hjälp av Stadsmissionen i Linköping kunde föreningen komma i kontakt med deltagare som vill dela med sig av sitt liv i film.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

nyhetsstory

Mer i ämnet