Nivå

Final i arkitekttävling för ny simhall

Uppdaterad
Publicerad

Den nya sim- och badhallen i Linköping har varit planerad sedan länge. Från och med idag kan intresserade beskåda de fem finalbidragen i den arkitekttävling som arrangerats för att utse en vinnare.

Var simhallen ska ligga har stötts och blötts. Men för ett år sedan togs beslutet att placeringen blir i närheten av Tinnerbäcken, Folkungavallen och det nuvarande badhuset.  

Från och med idag, fram till och med sista januari nästa år, finns de fem finalisternas bidrag utställda på medborgarkontoret i Linköpings bibliotek. Vilka de är förblir dock en hemlighet. 

– Det får jag inte avslöja! Först när vi har utsett en vinnare kan vi tala om det, säger Angelica Falk, marknads- och kommunikationschef på Lejonfastigheter. 

Uttrar

Vinnaren utses av en jury som har Elias Aguirre (S), som ordförande. Projektchefen Christian Dahlén och stadsarkitekt Johanna Wiklander ingår också. Den 7 februari 2017 ska det vinnande bidraget presenteras. 

– Första spadtaget tas på hösten nästa år när markarbetena startar. Sedan tas ytterligare ett spadtag vid årsskiftet när själva byggandet påbörjas.  

Utebadet vid Tinnerbäcken kommer finnas kvar med förändras.  

– Det är dags att fräsch upp. Sedan kommer det också ordnas för de uttrar som bor i området. 

2021

Den nuvarande simhallen kommer vara i drift till 2021 när det är tänkt att den rivs och det nya badhuset tas i drift. 

– Vad som ska ske med den tomten är inte klart ännu. Hela det här området kommer att förändras. Under rivningen kommer vi se till att så mycket som möjligt återbrukas av det gamla badhuset.  

För den som är mer intresserad i ämnet finns nysimhall.se att besöka på webben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.