Finspång – Trassel på fast mark igen

Uppdaterad
Publicerad

Katten Trassel, som suttit fast i en talltopp i Finspång i åtta dygn utan vatten och mat, och som Östnytt berättade om i torsdagens sädningar, är nu är nere på Terra Firma igen.

För på torsdagskvällen fälldes tallen av några grannar till matte. Och enligt ögonvittnen ska en skrämd, men i övrig oskadd Trassel, direkt efter landningen ha sprungit till skogs.

I över en vecka har Trassel suttit uppe i tallen utan att kunna ta sig ner. Ägaren har försökt ta hjälp av Räddningstjänsten för att få ner katten men deras stege är för kort.

Det var inför hotet om att katten skulle skjutas av kommunjägaren på fredagen, om den satt kvar, som ett sista räddningsförsök gjordes.

Tallen fälldes då mot en brant slänt för att fallet inte skulle bli för högt.

Efter inslaget i Östnytt har många hört av sig för att hjälpa till. En van klättrar erbjöd sig t o m att klättra upp i talltoppen och ta ner katten.

Men den vådliga klättningen behövs inte göras längre. Nu återstår bara att se om Trassel kommer hem till matte igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.