Fiskar väljare genom dörrknackning

Publicerad

De två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna försöker nu vinna röster genom dörrknackning i vårt område.

I Sörmland ska Socialdemokraterna genomföra 30 000 samtal med väljare. Moderaternas målsättning i Östergötland är att knacka 40 000 dörrar.- – Vi är betydligt mer ute och träffar folk nu än vad vi varit tidigare, säger Åsa Kratz (S) ordförande i Eskilstuna.

– Vi har ganska bra stöd, dels i egen forskning men även tagit del av europeisk forskning och forskning ifrån USA.

– Man brukar kunna säga att någonstans var 14:e dörr så gör det skillnad, säger Roger Ljunggren (S) ombudsman Sörmland.

Det hela går alltså vetenskapligt till, både i val av kampanjmetod och i vilka områden partierna väljer att knacka på.

– Vi går gärna i områden som man kan se att det är blockbytare som kanske ibland har röstat på socialdemokraterna och ibland röstat på oss, säger Olivia Andersson (M) politisk sekreterare.

– I sådana områden är vi speciellt ute nu och knackar, säger Roger Ljunggren (S).

– Jag tror inte att det påverkar så mycket att socialdemokraterna är ute i samma områden. Jag tror att i den mån som det påverkar så blir väljare som kanske redan känner sig lite påhoppade i sina hem blir det än mer. Men de är inte många, säger Hanna Österman (M) landstingspolitiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer