Foto: Arkivbild

Fler kvinnor på 100-listan

Publicerad

14 nya namn har tagit plats på Östsvenska handelskammarens så kallade 100-lista.

För ett år sedan började arbetet med att samla regionens mest kompetenta styrelsekvinnor på en lista, 100-listan. Tanken är att bolag ska få hjälp med att hitta namn på bra kvinnor som passar för styrelseuppdrag.

58 av 100 namn klara

Målet är att ha 100 bra namn på kvinnor på listan. Tanken är att höja kompetensen i bolagsstyrelserna i Östergötland och verka för större jämställdhet. När första utgåvan av listan presenterades den 31 augusti 2015 hade över 200 nomineringar kommit in och 44 tog plats på listan. Nu har 14 nya namn klarat de höga krav som är för att komma in på listan.

– Nu är det 58 personer som har kvalificerat till listan. Men listan är levande och två gånger per år kommer nya utgåvor , dels nu i februari och sen i september, säger Annika Bornström, projektledare för 100- listan i ett pressmeddelande.

Nya uppdrag för listans kvinnor

100-listan har redan nått resultat enligt Östsvenska handelskammaren.

– Ända sedan lanseringen av 100- listan har intresset och uppmärksamheten varit stort. Flera som är med på listan har fått nya styrelseuppdrag, säger Eva Jaldeland, extern projektledare 100- listan och en av initiativtagarna till 100- listan.

Nya namn på 100-listan:

Ylva Kassander

Helen Widin

Jenny Gustafsson

Karin Wetterstrand

Catharina Rehnström

Eva Eriksson

Mari Torstensson

Pia Carlsson

Liselotte Flemvik

Marie Loob

Ann-Kristin Adolfsson

Maria Norman

Karin Rydman

Sofie Lindén

Källa: Östsvenska handelskammaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.