Foto: SVT/Arkivbild

Flera hundra nya avbrott hos Vattenfall

Uppdaterad
Publicerad

Kraftbolaget Vattenfall har drabbats av flera hundra nya avbrott under förmiddagen.

Just nu rapporteras fyra pågående avbrott där 200 kunder är berörda. Det är främst kunder i trakterna kring Vadstena och Finspång som är drabbade. Under morgonen hade Vattenfall dryga hundratalet kunder utan el men under förmiddagen har nya avbrott i sviterna efter den kraftiga stormen Helga rapporterats in. Även E:on hade runt 300 strömlösa kunder mitt på dagen, men siffran hade vid 16-tiden sjunkit till 70.

Träd faller och skadar ledningar

– Det handlar om nya avbrott. Dem som drabbats nu har inte varit utan ström innan. Det handlar bland annat om att träd som stått illa efter stormens framfart nu ramlat och skadat ledningar, säger Helena Kortered kommunikationsansvarig på Vattenfall eldistrubution till SVT Nyheter Öst.

Stormen Helga

Flyger med helikopter

Vattenfall har mycket tekniker på plats i området som jobbar för att kunna åtgärda felen.

– Vi är uppe och flyger med helikopter ovanför området och rapporterar skadorna via GPS till våra tekniker i fält som då snabbt kan åka och åtgärda skadorna, berättar Helena Kortered.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Helga

Mer i ämnet