Foto: Privat

Polisen avvaktar obduktionsrapporten

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagskvällen och natten har polisen knackat dörr i stadsdelen Berga och hört flera kringboende och anhöriga angående utredningen om det misstänkta mordet i Linköping.

– Vi har hållit flera förhör, både med anhöriga och kringboende. Dessa har inte gjort att misstanken om mord har stärkts, säger Daniel Axelsson, kommissarie och chef för grova brott vid polisen i Linköping.

Rättsläkare och tekniker har varit på plats och polisen har en klarare bild av vem den döde mannen är.

– Vi har en ganska trolig bild av vem den här mannen är, säger Daniel Axelsson till Svt Nyheter Öst.

Identitet är fastställd

Under onsdagseftermiddagen bekräftar polisen att mannens identitet är fastställd.

– Identiteten är fastställd och anhöriga är underrättade, säger Gunilla Broman förundersökningsledare vid polisen.

Det var strax före klockan 13 på tisdagen som polisen larmades till en lägenhet i stadsdelen Berga i Linköping. Initialt handlade det om att en man hittats skadad men senare på eftermiddagen gick polisen ut med att mannen avlidit och att händelsen utreds som mord.

– Det handlar om oklara omständigheter. I det här fallet bedömde vi att det kan handla om mord och det utreds som misstänkt mord, säger Daniel Axelsson.

Avvaktar obduktionsrapport

– Vi fortsätter nu med arbetsuppgifter liknande gårdagen och avvaktar obduktionsrapport för att se dödsorsak, säger Gunilla Broman till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.