Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Garnisonsområdet har många arbetsplatser och är helt avspärrad Foto: Lovisa Gelin/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flera kommunala verksamheter påverkades – evakuering förbereddes

Uppdaterad
Publicerad

Många kommunala verksamheter påverkades av avspärrningarna kring Garnisonen. Förskolor, skolor och ett vårdboende finns på området och evakuering förbereddes.

Några av de berörda verksamheterna var:  Atlasskolan och dess förskola, Ekkälleskolan och dess förskola samt Garnisonens vårdboende.

– Det finns många verksamheter inom området. Det finns HVB-hem och dessutom människor som befinner sig i sina hem, säger kommunens presschef Fredrik Kliman.

Han berättade att det då inte fanns några beslut om att evakuera ytterligare verksamheter. När det gällde skolorna så hade en del av eleverna inte hunnit komma dit innan avspärrningarna sattes upp. En del elever på plats tvingades dock lämna sina lokaler.

– Vi jobbar på att kontakta vårdnadshavare gällande förskolor och skolor samt anhöriga gällande vårdboenden. Vi har fortlöpande samverkan med polisen och nu är ju bombgruppen på plats.

Foto: Linköpings kommun

– Beroende på vad de kommer fram till kan det ju bli aktuellt med ytterligare evakueringar, eller tvärtom.

I södra delarna av Garnisonen ligger det bostäder och de har ännu inte varit aktuella för evakuering. Kommunen har också flera kontor i området och där har de anställda inte kunna komma till sina arbeten på onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet