Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Modig är kultur- och fritidsdirektör vid Norrköpings kommun. Hon menar att liknande olyckor aldrig får ske igen. Hör mer i klippet. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Drunkningslarm kan sättas in efter dödsolyckor på Centralbadet

Uppdaterad
Publicerad

Flera kommuner har valt att installera drunkningslarm i sina simhallar för att minska drunkningsrisken – bland annat Linköping i sin nya simhall som just nu håller på att färdigställas.

På mindre än ett år har två tragiska drunkningsolyckor med unga personer inträffat på centralbadet i Norrköpig. Kultur- och fritidsdirektören säger drunkningslarm är något man kollar på.

Det var i söndags som en fyraårig pojke avled efter en drunkningsolycka på Centralbadet i Norrköping. I början av året inträffade en liknande olycka  i samma simhall – då en treårig pojke avled.

Följer utredningen

Kultur- och fritidsdirektören i Norrköpings kommun, Maria Modig, menar att kommunen kommer att följa utredningen av händelsen i söndags noga.

– Först går mina tankar till de anhöriga. Vi försöker skapa oss en bra bild av vad det är som hänt och det gör vi tillsammans med Medley, säger hon.

”Får inte ske igen”

När det kommer till frågan om drunkningslarm är det en investering kommunen kommer att överväga säger hon.

– Vi tittar på sådana här drunkningslarm. Det är jätteviktigt att vi tittar på många olika saker man kan göra för att förhindra sådana här hemska tragiska olyckor. Det får inte ske igen, säger Maria Modig.

I klippet berättar Maria Modig mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet