Flera smittade av covid-19 på Räddningstjänsten Östra Götaland

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal av utryckningspersonalen på Räddningstjänsten Östra Götaland har konstaterats smittade av covid-19. Vilket tidningen Corren var först med att rapportera.

Det var under julen som ett flertal av Räddningstjänsten Östra Götalands utryckningspersonal konstaterades smittade av covid-19. Enligt Mikael Skoog, räddningschef i beredskap, ska stationerna i Lambohov och Kallerstad i Linköping vara drabbade.

– Vi fick ett flertal medarbetare som insjuknade och de hade tydliga symptom på covid-19. Det gjorde att vi kontakta länsstyrelsen och regionen och började provta, säger Mikael Skoog.

Siffran på antalet smittade på stationerna ligger nu mellan 15 och 20 enligt Skoog. Totalt har stationerna Lambohov och Kallerstad 64 brandmän i sin bemanning.

”Inget önskvärt läge”

Trots att Räddningstjänsten Östra Götaland vidtagit åtgärder som att gå ner i bemannig vid vissa pass, så menar Mikael Skoog att man inte ska vara orolig över om de kommer när de får in larm. Däremot kan det ta något längre tid, beroende på hur stora händelserna är.

– I grunden kommer ingen påverkas så. Vi har planer och vi har bemanning och heltidsstationer, men det är inget önskvärt läge, säger Mikael Skoog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet