Charlotte Hallencreutz, informatör Ving om varför passagerare inte får åka med. Foto: SVT/Norrköpings FlygplatsVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flyg går halvtomma – Vingpassagerare får inte följa med

Publicerad

På måndagskvällen lyfter ett charterflyg från Norrköpings flygplats – men en tredjedel av resenärerna får inte följa med. 62 av 189 flygstolar kommer att vara tomma: De som är bokade via Ving.

Det brittiska resebolaget Thomas Cook, som äger svenska Ving, går i konkurs och Ving meddelade att alla flyg till och från Sverige ställs in under måndagen.

Ikväll lyfter ett charterplan från Norrköping mot Cypern. Planet flygs inte av Thomas Cook utan av Jettime. Charterplanet är ett samarbete mellan researrangörerna Tui och Ving och planet kommer därför att lyfta som planerat – men en tredjedel av passagerarna får stanna på marken.

Tui väljer att flyga ut med sina resenärer medan Vings passagerare har fått sms där det står att de inte får följa med, säger Peter Jansson, flygplatschef på Norrköping Airport.

Foto: Arkiv

På Ving hänvisar man till konkursen som anledning till att inga resenärer under dagen får flyga.

– Vår ledningsgrupp har beslutat att vi ställer alla charterflyg idag måndag med anledning av konkursen under natten och att vi inte har full överblick över hur alla flyg ser ut och vi vill inte skicka iväg några resenärer innan vi har fått koll på läget, säger Charlotte Hallencreutz, informatör Ving.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet