Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pudeln Isak var en av de tävlande hundarna på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Följ med på hundutställning i Norrköping

Publicerad

På Himmelstalundsfältet i Norrköping tävlade under helgen över 2000 hundar om att bli bäst i klassen. Hundägare från hela Sverige ställde ut sina pälsklingar och domare från hela världen hade samlats för att kora den tjusigaste jycken.

I gassande solsken stod hussar och mattar och väntade på sin tur för att visa upp tävlingsdeltagaren för domarna som rest hit från bland annat Australien, USA, Kroatien och Storbritannien.

– Vi har domare från hela världen som tycker om att komma hit och bedöma hundarna, berättar Patricia Rätsep, utställingsbestyrelse på Norrköping dog show.

Stekande sol

Mellan tävlingarna fick hundarna vila i skuggan under medhavda tält medan djurägarna passade på att lapa sol. När det var dags för unga pudeln Lex att gå in i ringen hade han lite svårt att koncentrera sig på uppgiften att visa upp sig och ville mest leka med husse.

– Se så glad han är, nu får vi att göra, ropade domare Annika Ullveit-Moe.

Den vita pudeln Isak var lite mer rutinerad och genomförde utställningen med bravur.

Se hur det gick för Lex och Isak i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.