Foto: Mikael Nilsson

”Jag är skakig, kan inte sova”

Uppdaterad
Publicerad

”Min granne knackade på min dörr halv fyra i natt. Då brann min dotters bil”, säger Chrissoula Kesidou, en av de drabbade vid nattens bilbränder i Norrköping.

Det var en samling chockade människor som SVT träffade i dag i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping där ett 20-tal bilar eldades upp av okända gärningsmän vid fyra-tiden i natt.

– Jag vaknade inte, men min granne vaknade och knackade på min dörr halv fyra i natt. Vi gick ut och kollade och såg min dotters bil brinna, säger Chrissoula Kesidou en av de drabbade.

Bränder och stenkastning i Norrköping

Vittnen såg fyra personer

Fyra personer sågs lämna brandplatsen vid fyratiden i morse. Någon hade också sett dem springa på taket till garagelängan innan de hämtades upp av någon i en ljus bil.

I natt brann också bilar i Linköping och sedan i maj har runt 50 bilar satts i brand i Norrköping och Linköping

– Jag såg fyra personer springa från platsen och hämtas i en ljus bil, det säger Sanna Karlsson som bor i Klockaretorpet

– Det experterna säger är att det det handlar om en liten klick människor som på något sätt vill visa sitt missnöje med samhället genom att ställa till det på det här sättet, säger Fredrik Kliman vid polisen.

I dag höll inrikesminister Anders Ygeman (S) en presskonferens om bränderna. Läs mer om det här.

Forskare anser att det är segregation som ligger bakom. Läs mer om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder och stenkastning i Norrköping

Mer i ämnet