Bilden är en genrebild och har inget med kon i texten att göra. Foto: TT

Förlorar miljoner i mjölkintäkter

Publicerad

Tidigare har naturbruksgymnasiet i Vreta kloster sålt mjölk för tre miljoner kronor om året. Intäkter som nu går förlorade eftersom regionens försäkring inte täcker det.

Det var den 15 januari som en kraftig brand utbröt i en ladugård på naturbruksgymnasiet i Vreta kloster. Branden resulterade i att sammanlagt 123 kor och kalvar brann inne. Nu står det klart att intäkterna från mjölken som skolan tidigare fått kommer att gå förlorad. Det eftersom att regionens försäkringar inte täcker inkomstbortfall.

– Vi har ingen försäkring som täcker det. Vi har sålt mjölk för omkring tre miljoner kronor om året tidigare, säger Elisabeth Bringer Hallberg som är rektor.

Branden i Vreta kloster

Samtidigt minskar kostnaden för foder.

– En del kostnader försvinner eftersom vi inte behöver köpa foder. Men det är klart att det blir en förlust och att den här branden kommer att kosta råder det ingen tvekan om. Men hur mycket är svårt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Vreta kloster

Mer i ämnet