Arkivbild Foto: TT

Förskolor i Linköping nominerade till årets mest hållbara

Uppdaterad
Publicerad

Förskolorna Myrstacken och Ugglan i Linköping har möjlighet att vinna pris som årets mest hållbara. Förskolorna ingår i Håll Sverige Rents program Grön Flagg där de bedöms hur väl de arbetat med att få in hållbarhet i barnens undervisning.

Programmet Grön Flagg ska ge stöd till det arbetet och lära eleverna om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor.

– Alla barn och ungdomar har rätt till en hållbar framtid utan nedskräpning och klimatproblem. Därför är det viktigt att alla får möjlighet att arbeta för en hållbar utveckling, oavsett om de går i förskola, grundskola eller på gymnasiet. Vi vill lyfta fram de som arbetar med detta och som ger barnen framtidstro och handlingskraft , säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Tre gymnasier, fem grundskolor och fem förskolor i landet är nu nominerade till priset som har en vinnare i varje kategori.

I samband med Grön Flagg-dagen den 11 november tillkännages vinnarna. Det är tredje året som priset delas ut.

Läs mer om Grön Flagg här.

  • Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse.
  • Jobbar för att minska nedskräpning, främja återvinning och främja individers och organisationers miljövårdsansvar.
  • Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet