Aktersektionen på en T-7A Red Hawk under förflyttning hos Saab i Linköping. Foto: Saab

Saab har levererat första bakkroppen till T-7A Red Hawk

Uppdaterad
Publicerad

Saab i Linköping har levererat den första bakkroppen av skolflygplanet T-7A Red Hawk till Boeing i St. Louis i USA. Saab ansvarar för design, utveckling och tillverkning av akterdelen av flygplanet. Slutmontering ska sedan ske i USA.

Efter att teknik- och tillverkningsfasen är avslutad kommer produktionen av Saabs delar av T-7A flyttas till bolagets nya anläggning i West Lafayette i Indiana i USA.

– T-7A Red Hawk är resultatet av en fantastisk ingenjörskonst som har revolutionerat sättet att utveckla och tillverka flygplan på. Det har åstadkommits tack vare samarbetet med Boeing och användningen av digital design och avancerad tillverkning. Det har varit oerhört givande att gå i bräschen för den snabba utvecklingen och att lyckas omsätta den precisionen i produktionen, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i ett pressmeddelande.

Red Hawk är ett helt nytt och avancerat träningssystem för det amerikanska flygvapnet i vilket stridspiloter ska träna lång tid framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet