Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Platschefen överstelöjtnant Ola Sandberg berättar om tillväxten och vilka behov Försvarsmakten i Kvarn har. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Försvarsmakten i Kvarn växer: ”Samarbetet med Motala kommun jätteviktigt”

Publicerad

Försvarsmaktens verksamheter i Kvarn utanför Motala står inför en omfattande tillväxt de kommande åren. Detta samtidigt som internationella försvarssamarbeten – till exempel Nato – också kräver ökade resurser på övningsområdet.

– Vi kommer i stort sett se en fördubbling av värnpliktiga här i Kvarn under de kommande fyra-fem åren, säger överstelöjtnant Ola Sandberg, platschef för Försvarsmakten i Kvarn.

Kvarn ligger lite isolerat ute i skogen och befäl behöver anställas och någonstans att bo när allt större kullar med värnpliktiga ska utbildas.

– Vi har ju några kilometer till Borensberg och till Tjällmo. Kanske skulle en utökad kollektivtrafik vara en lösning.

”Inom det här decenniet”

Så ett större utbud av bostäder i närområdet och kommunikationer till och från Kvarn är några av de grundläggande behov som Försvarsmakten har inför framtiden.

– För att öka attraktiviteten för Kvarn som verksamhetsplats så skulle de här åtgärderna behöva komma på plats inom det här decenniet, säger Ola Sandberg.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.