Fortsatt bevakning av stallet i Hageby Foto: SVT

Fortsatt bevakning av stallet i Hageby

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen förra veckan brann det i ett stall som nyttjas av Hageby ridklubb i Norrköping. Nu, några dagar senare har kommunen fortsatt bevakning av stallet och området.

Det är det kommunala fastighetsbolaget Norrevo som äger byggnaden. Just nu bedöms byggnaden ha en förhöjd risk att bli utsatt för skadegörelse.

– Med anledning av branden härom natten har vi ökad bevakning av ridskolan och andra objekt som kommunen har i området, säger Rickard Tjernström, säkerhetschef, Norrköpings kommun.

Fortsatt oro på ridskolan

Enligt ridskolechef Lotta Johnsson har man tät kontakt med fastighetsbolaget och hoppas att bevakningen kommer fortsätta.

– Alla är fortfarande väldigt oroliga eftersom den misstänkta är på fri fot, säger Lotta Johnsson, ridskolechef.

Flera av hästarna är fortfarande i tillfälliga stall.

– Alla är inte på plats. Det berör verksamheten, vi kör ordinarie ridlektioner men vi har också lektioner i hur hästarna kan reagera, säger Lotta Johnsson.

”Misstanken kvarstår”

En 36-årig man anhölls under fredagen den fjärde januari skäligen misstänkt för stallbarnden. Mannen släpptes dock på fri fot under fredagseftermiddagen, men misstanken kvarstår.

– Ja han är fortsatt misstänkt och är inte avskriven i utredningen, men det fanns inte anhållningsskäl därför släpptes han, säger Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stallbranden i Norrköping

Mer i ämnet