Foto: Niklas Luks

Hästar räddades när stall brann

Uppdaterad
Publicerad

Ett stall tillhörande Hageby ridklubb i Norrköping började brinna under natten till fredagen. Ett 20-tal hästar befann sig vid tidpunkten i stallet.- Någon minut till så hade det varit kört, säger Daniel Agerhult till Norrköpings tidningar.

Räddningstjänsten fick larmet under natten till fredagen att det brann i ett stall vid Vrinneviskogen i Norrköping, enligt Räddningstjänsten Östra Götalands hemsida. Personer ska då ha sett att det kom lågor från stallet tillhörande Hageby ridklubb och larmat.

När räddningstjänsten väl var på plats runt tvåtiden hade en vägg fattat eld.

– Det är en träkonstruktion med torrt och väldigt brännbart material så det var nog på gränsen att vi klarade att släcka det här. Någon minut till så hade det varit kört, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid östra Götalands räddningstjänst, till Norrköpings tidningar.

Brandmännen fick ganska omgående branden under kontroll och kunde evakuera ett 20-tal hästar som fanns inne i stallet.

Vid tretiden började räddningstjänsten avsluta släckningsarbetet. Det är osäkert om någon häst har skadats.

Branden misstänks ha varit anlagd och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, rapporterar TT. Enligt räddningstjänstens webbsajt så ska stallet bevakas av väktare under morgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.