Följ med in i omklädningsrummet dagen efter avancemanget till SSL. Foto: SVT

Framgångar för Visby IBK betyder mycket för Gotland

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags vann Visby IBK den avgörande kvalmatchen mot Thorengruppen och en plats i SSL är säkrad.

Det är många som gläds åt Visby IBK:s framgångar och att Gotland får ytterligare en idrottsklubb i högsta divisionen.

– Framförallt så betyder det att barn och ungdomar får förebilder. Det betyder också mycket för stoltheten hos gotlänningarna, säger Bo Ronström, distriktschef för Gotlands Idrottsförbund.

Minst i landet – men två SSL-lag

Visby Ladies och Endre IF är etablerade i högsta serien. Visby IBK blir nu den tredje klubben som har ett lag i den högsta divisionen i en stor lagidrott. Det är första gången som Gotland har ett herrlag i superligan. Gotland är också det minsta distriktet i landet, men har två stycken SSL-lag

Gotland

– Det kommer att pratas mer innebandy och vi får mediautrymme som gör att fler engagerar sig och vill vara med, säger Bo Ronström.

– Det betyder mycket för stoltheten hos gotlänningarna, säger Bo Ronström, distriktschef för Gotlands Idrottsförbund. Foto: SVT

Förbundet har kollat flödet av spelare och ledare mellan 2005 och 2012. Det visar sig att 129 spelare och ledare kom utifrån.

– Det roliga är att vi inte bara hade lockat hit dem utan att de också har blivit gotlänningar. Det kan vi se hos de som varit med i IBK, Endre och Ladies, de blir gotlänningar och bor kvar här, säger Bo Ronström.

Följ med in i omklädningsrummet dagen efter avancemanget till SSL i klippet ovan.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet