Siwert Westlund, ordförande för Datasaabs Vänner, och Johanna Palmér, vd för Östsvenska Handelskammaren. Foto: Ulrika Andåker/Östsvenska Handelskammaren

Framtidsstipendier ska sporra regionens unga IT-stjärnor

Uppdaterad
Publicerad

Sedan fem år tillbaka har föreningen Datasaabs Vänner delat ut stipendier till unga lovande elever och lärare inom teknik och IT. Nu tar Östsvenska Handelskammaren över stipendiet och ger det namnet Framtidsstipendierna.

– Ett passande namn. Förhoppningen är att stipendiet kan ge ungdomar en kick för en framtid inom teknik och IT-yrken. Utmärkelser spelar stor roll för unga människor på väg ut i livet. Våra ungdomars kunskap är allas vår framtid, säger Johanna Palmér, vd för Östsvenska Handelskammaren, i ett uttalande.

Ansökningstiden har börjat och stipendiesummornas storlek varierar mellan 1000-5000 kronor per person. I slutet av våren 2018 delas stipendierna ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.