• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Edina Foric/SVT

Från lokverkstad till konserthall – snart är renoveringen färdig

Publicerad

I höstas köpte Serneke Gamla Motala Verkstad och sedan årsskiftet har företaget jobbat med en större renovering av lokverkstaden. Tanken är att den första konserten i den gamla verkstadslokalen ska äga rum i slutet av juni.

– Hela den här resan har varit jätterolig, säger Daniel Ericsson.

Motala Verkstad grundades år 1822 och för Serneke har det varit viktigt att bevara byggnadens historia.

– Det är ett av de viktigaste arbetena i en kulturbyggnaden skulle jag säga, säger Daniel Ericsson som är projektchef vid Serneke.

Ungdomsarbetslösheten i Motala

Det var förra hösten som Motala kommun fattade beslut om att överlåta området till Serneke – efter flera års dialog. Lokverkstaden ska redan nu till sommaren hysa sitt första evenemang, en konsert med The Ark.

Men det är inte de enda planerna som företaget har för det gamla verkstadsområdet. Serneke tittar också på möjligheterna att utveckla området i ett försök att locka fler företag till Motala.

Inne på slutspurten

När det gäller renoveringen av lokverkstaden är man nu inne på slutspurten.

– Nu är den absoluta slutspurten. I hallen är vi i princip färdiga, vi har bara lite kolfiberförstärkning kvar, säger Daniel Ericsson.

I klippet berättar Daniel Ericsson mer om arbetet i lokverkstaden och du kan få titta in och se hur lokalen er ut nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ungdomsarbetslösheten i Motala

Mer i ämnet