Friskolan Kunskapsljuset: Föräldrar kritiska mot Skolinspektionens beslut om stängning

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan meddelade Skolinspektionen att man beslutat stänga friskolan Kunskapsljuset i Norrköping från och med nästa termin.

Den här veckan har föräldrarna på skolan samlat sig efter chocken och de är mycket kritiska till Skolinspektionens beslut.

Hur tog barnen beskedet?

– De blev ledsna och oroliga för hur det ska bli, säger Nina Karlsson.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Föräldragruppen på skolan har haft två möten under veckan som gått och nu ställt samman en skrivelse som har skickats till Skolinspektionen, Norrköpings kommun och Bris.

De skriver:

”Vi som föräldrar kan, genom att läsa Skolinspektionens beslut även dra slutsatsen att situationen har varit rörig” och att man inte kan ”se samband mellan föreningens ekonomiska försummelser och verksamhetens dagliga arbete, som garanterar barnens kvalitativa skolgång”.

Föräldragruppen menar att Skolinspektionens beslut inte har något barnperspektiv och därmed bryter mot barnkonventionen, som numera är svensk lag. De föreslår också i sin skrivelse att ett möte hålls på skolan mellan alla berörda parter torsdagen den 16 december.

Hör föräldrarna Alen Abdic och Nina Karlsson berätta mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet