Muharrem Demirok (C) tycker att det är alldeles för mycket folk på uteserveringarna i Linköping. Foto: SVT/TT/ Janerik Henriksson

Fullsatta uteserveringar – krogar följer inte rekommendationer

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun är en av de kommuner som tillåter restauranger och caféer att öppna sina uteserveringar tidigare än normalt.

Men efter några soliga och fina dagar i Linköping så är det restauranger som inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det menar kommunalrådet Muharrem Demirok (C).

På sin Facebooksida skriver Muharrem Demirok (C):

”Redan i onsdags såg vi hur uteserveringarna fylldes av solsugna linköpingsbor. Till en början såg det väldigt trevligt ut och vårkänslorna började komma, men sen lämnade de fullsatta uteserveringarna en besk eftersmak i munnen”

Linköping

Muharrem Demirok (C) skriver vidare att krögarna kontaktades med tydliga instruktioner om hur uteserveringarna ska hanteras. Han tycker också att de inte har visat ömsesidig respekt efter det att kommunen försökt hjälpa krögarna i den tuffa situationen som har uppstått.

Finns risk för tuffare åtgärder

”Det är tydligt att krögarna totalt ignorerat uppmaningarna då situationen var ännu värre, med knökfulla uteserveringar utan någon social distansering överhuvudtaget”, kan man läsa vidare i inlägget.

Muharrem Demirok (C) vill dock poängtera att det finns många restauranger som sköter sig, men att det finns en risk att alla kommer drabbas av tuffare åtgärder om rekommendationerna inte efterföljs.

Sedan tidigare är endast bordsservering tillåten på restauranger. Från 29 mars gäller också det nya förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet