Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pierre Ramsten driver ett larminstallationsföretag i Östergötland. Han ser en ökad efterfrågan, framför allt från byggbranschen. Hör mer i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Fullt upp för säkerhetsföretagen: ”Efterfrågan har ökat”

Uppdaterad
Publicerad

I sin årsrapport meddelar branschorganisationen Säkerhetsföretagen att man ser en långsiktig trend som pekar på en ökad efterfrågan av säkerhetstjänster. Pierre Ramsten driver ett larminstallationsföretag i Östergötland – och har fullt upp.

I årsrapporten skriver Säkerhetsföretagen att efterfrågan kommer av en långsiktig trend med otrygghet från kriminalitet i Sverige.

Pierre Ramsten har märkt en ökad efterfrågan, men framför allt från byggbranschen – något han kopplar till lågkonjunkturen.

– Ja, absolut. Framför allt på byggen ökar det och det kan vara så att stölder ökar därifrån på grund av lågkonjunkturen. Men det där går alltid i vågor, säger han till SVT Nyheter Öst.

Men när det gäller konsumentsidan, märker han inte riktigt samma tydliga ökning.

– Jag märker ingen lika tydlig ökning där. Men det har legat på en ganska hög nivå några år där redan. Sedan är det många som löser det på egen hand med kameror från befintliga butiker, säger Pierre Ramsten.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.