Funkisfestival i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköping är i dagarna en festivalstad. I den stora hockeyarenan ska melodifestivalen på lördag ha sin första deltävling, men redan på fredagskvällen, några hundra meter därifrån, bjuds det på Funkisfestival.

Funkisfestivalen är en melodifestival för personer med ”kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS”. Tävlingen har funnits sedan 2011 och i år hålls en av de elva deltävlingarna i Linköping. Där är det 13 lokala artister som ska framträda på fredagskvällen i kulturhuset Skylten. De har alla valt varsin låt som de ska sjunga till, alltifrån Kent till Lasse Stefanz.

– Jag ska se till så att det blir roligt och att det blir kärlek till publiken, säger Rebekka Ralmé som ska sjunga den gamla Culture Club-låten ”Karma Chameleon”

Melodifestivalen 2020

Evenemanget är utsålt sedan länge och vinnaren får åka till semifinalen i Stockholm.

– Sedan blir det final i augusti med liveband, så det är en stor skillnad mot den där andra festivalen som är i grannhuset, jag tycker att det här är den riktiga festivalen, säger Fredrik Svensson, festivalgeneral i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet