Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör mer i klippet vad Helen Dannetun, rektor vid Linköpings universitet, LiU, tycker om att det finns fuskare. Foto: SVT// Henrik Montgomery/TT

Fuskare vid LiU förlorar sin plats

Uppdaterad
Publicerad

En av dem 23 personer som dömdes för högskoleprovsfusk vid Norrköpings tingsrätt i januari går idag vid Linköpings universitet.

Efter att Universitets- och högskolerådet, UHR, beslutat att ta ifrån 22 av dessa sina högskoleprovsresultat, den 23:e personen väntar fortfarande på beslut, så är det nu upp till Linköpings Universitet om vad som ska hända med studenten som går vid lärosätet.

– Har man inte kommit in med de rätta underlagen så kan man göra en prövning och det kommer vi göra och dra tillbaka den antagningen, säger Helen Dannetun, rektor vid Linköpings universitet, LiU.

”Jag vill ha ett stopp på fusket”

Ytterligare 200 misstänkta provfuskare ska nu gås igenom av UHR. Flera av dem kan ha kommit in vid Linköpings universitet.

– Det kan mycket väl vara så att det finns ytterligare personer och då får vi ta beslut i de fallen också, säger Helen Dannetun, som nu vill ha ett stopp på fusket.

Hör mer i klippet ovan vad Helen Dannetun, rektor vid Linköpings universitet, tycker om att det finns fuskare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högskoleprovsfusket

Mer i ämnet