• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

– Alla fyra är misstänkta för mordförsök tills det är utrett vem som gjorde vad, säger Tor Sevelius. Foto: Niklas LuksVisa alla (3)
Visa alla (3)

Fyra anhållna för mordförsök

Efter gårdagskvällens bråk vid en restaurang i centrala Norrköping är sammanlagt fyra män i 30- till 40-årsåldern anhållna.

– I nuläget är alla fyra är misstänkta för mordförsök tills det är utrett exakt vem som gjorde vad, säger Tor Sevelius på polisen i Östergötland.

Bråket med flera inblandade personer uppstod vid halvsjutiden på fredagskvällen på Gamla Rådstugugatan i centrala Norrköping. Polisen spärrade av gator i området.

– Det verkar vara väldigt många inblandade. När vi kom fram var det inte så många kvar, säger Tor Sevelius. Foto: Niklas Luks

Två män i 30 – 35-årsåldern fördes till sjukhus. Den ena med skador i nacke och hals. Enligt sjukvården rörde det sig om lindriga skador i båda fallen och deras tillstånd är som stabilt.

Polisen vill ännu inte berätta vilka tillhyggen som använts, eftersom det kan finnas ännu fler misstänkta gärningsmän.

– När vi fick larmet lät det som det var väldigt många inblandade.  När vi kom fram var det inte så många kvar, säger Tor Sevelius.

Foto: Niklas Luks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer