Foto: TT

Debatt efter inställda nyårsfyrverkerier i Vadstena

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det kommit mycket klagomål och missnöje riktat mot nyårsfyrverkerierna på Klosterhotellet i Vadstena. Nu meddelar hotellet, via sociala medier, att årets fyrverkerishow ställs in.

I flera år har Klosterhotellet avfyrat fyrverkerier vid tolvslaget på nyårsafton, men så blir alltså inte fallet i år. Bakgrunden är höjda röster om fyrverkerierna och den höga ljudnivån de orsakar.

På sociala medier meddelar hotellet nu att showen ställs in: ”Vi på Klosterhotellet har beslutat att ställa in årets fyrverkeri på grund av allt hat och missnöje som florerat i denna grupp under de senaste dagarna, skriver de i ett inlägg.”

Vadstena

Vill inte kommentera beslutet

Debatten tar dock inte slut där. I kommentarsfältet haglar åsikterna, det finns både de som hyllar initiativet men också de som är missnöjda över att fyrverkerierna ställs in.

När SVT Öst ringer upp hotellet vill de inte kommentera beslutet då man inte vill skapa än mer debatt och uppståndelse kring ämnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vadstena

Mer i ämnet