Filmen Goliat har galapremiär i Norrköping Foto: Bild ur filmen Goliat

Röda mattan rullas ut för Goliat

Uppdaterad
Publicerad

Filmen ”Goliat” har redan hyllats av recensenter men under fredagskvällen är det dags för den riktiga galapremiären i Norrköping.

Efter succén med filmen ”Tjuvheder” – som vann fem guldbaggar – så har regissören Peter Grönlund spelat in sin nya film ”Goliat”, med östgötska amatörer i alla roller. Och idag så rullades den röda mattan ut inför galapremiären ikväll.

– Det känns otroligt kul. Det har varit hektiskt och spännande den sista tiden. Det är mycket som har hänt. Det är som en flodvåg som nu drar igång, säger Joakim Sällqvist, som spelar Kimmies pappa Rolle i filmen.

– Det är lite nervöst nu när den kommer upp här på bio i Norrköping och alla som man känner kan få se den, säger Sebastian Ljungblad, som spelar Kimmie.

Sebastian Ljungblad spelar en av huvudrollerna i filmen ”Goliat” Foto: SVT

Filminspelningar i Norrköping

”Goliat” handlar om Kimmie som är bosatt i en liten sliten bruksort någonstans i Sverige. Han förväntas ta över pappans kriminella verksamhet när han ska ta ett fängelsestraff.

Filmen har har fått stöd ifrån Norrköpings filmfond och har spelats in i samhällen som Degerfors och Karlskoga, men framförallt i Norrköping och Skärblacka. Idag kom Peter Grönlund tillbaka till stan för att träffa sina skådespelare och se deras film ihop.

– Det är en nervbomb. Det är ju som att slänga ut sitt hjärta och själ till allmän beskådan, men det är spännande säger regissören Peter Grönlund.

Skådespelarna Sebastian Ljungblad och Joakim Sällqvist tillsammans med regissören Peter Grönlund. Foto: SVT

 i

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.