Chefsåklagare Eva Nemec Nordh. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Gärningsman kan ha flytt landet – misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har begärts häktad vid Linköpings tingsrätt. Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord i Lambohov, Linköping. Händelsen utspelade sig enligt åklagare tidigare i sommar.

Händelsen utspelade sig den femte augusti i Lambohovs centrum i Linköping.

– Det gäller ett ärende i Lambohov där jag påstår att brotten har ägt rum utomhus. Ett antal personer har blivit hotade med ett vapen och det finns vittnesuppgifter som gör gällande att det förekommit skottlossning. Närmre än så vill jag inte uttala mig eftersom utredning pågår, säger Eva Nemec Nordh, chefsåklagare.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Letade vapen i större insats

För tre veckor sedan genomfördes en större polisinsats på flera håll i Linköping. Polisen var då förtegen, men Eva Nemec Nordh bekräftar nu att den insatsen var kopplad till händelsen i Lambohov och att man letade vapen.

Mannen är tidigare känd av polisen och har tidigare dömts för misshandel. Så sent som i maj i år åtalades han även som misstänkt för försök till utpressning tillsammans med en annan man.

– Han är häktad i sin frånvaro. Det krävs för att till exempel få hjälp från utlandet.

Misstänker ni han har flytt landet?

– Vi kan inte utesluta det för vi har inte kunnat påträffa honom, säger Eva Nemec Nordh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet