Foto: Mikael Eriksson

Ghosts ”Impera” årets rockalbum i USA

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska hårdrockbandet Ghosts album ”Impera” har utsetts till årets rockalbum vid American Music Awards i USA på söndagen.

Linköpingsbandet Ghost utsågs som vinnare genom omröstning hos allmänheten. Bland andra Coldplay, Red Hot Chili Peppers och Imagine Dragons var nominerade i samma kategori.

Albumet är bandets femte och bland låtskrivarna finns exempelvis Jocke Berg, Peter Svensson, Max Grahn, Salem Al Fakir och Vincent Pontare.

Ghosts tre senaste album har alla legat i topp tio på Billboards 200-albumlista – en placering som bara fyra svenska artister och band har lyckats med tidigare, nämligen Abba, Ace of Base, Europe och Avicii.

Tidigare har Ghost, som bildades i Linköping 2008, tilldelats tre svenska Grammisar, en amerikansk Grammy och har mottagit regeringens musikexportpris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.