Se bilder på den stora väggmålningen ”The place in between” Foto: SVT/Tobias Holmqvist

Gigantisk väggmålning invigd på P-hus

Publicerad

Från torsdagen kan Linköpingsborna beskåda en ny stor väggmålning på P-huset Druvan i centrala Linköping.Konstverket heter ”The place in between”  och är cirka 5x14 meter stor.

– Jag tyckte det passade med det namnet. Dels är det en plats mellan två huskroppar men också att formuleringen blir lite poetiskt – där bilden i sig kan vara en egen plats eller stad, säger konstnären Alexandra Severinsson.

Hur ska vi tolka det här konstverket?

– Det är öppet för fri tolkning. När jag har gjort den så har jag utgått från platsen, färgerna på husen och försökt ta in miljön runt omkring , säger hon.

Alexandra Severinsson och hennes pappa har under åtta dagar färdigställt den stora målningen från skiss till verklighet. Och konstnären är nöjd med resultatet.

–Ja, det tycker jag. Det blev ganska likt skissen som jag hade. Jag fick jobba ganska noga utifrån den, säger Alexandra Severinsson.

Konstnär Alexandra Severinsson vid invigningen av det stora konstverket på P-huset Druvan. Foto: SVT/ Tobias Holmqvist

”Det ska vara en trevlig upplevelse”

Väggmålningen är en del av renoveringen av P-huset Druvan och kostar närmare 400.00 kronor.

– Det här gör vi för alla Linköpingsbor. Inte bara för dem som parkerar här. Vi vill att det ska vara en trevlig upplevelse att komma till staden. Så vi tycker det är värt att satsa de pengarna, säger Eva Ankarberg, kommunikationschef vid Sankt Kors Fastigheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.